NOUTĂŢI

MARFĂ ÎN PROMOŢIE

Preţ online 3,50 LEI

CONTACT

CLAMAT SRL
Punct de lucru: Comuna Berca, Jud. Buzau
Comenzi telefonice Bucuresti: 0724 315 951

FERMA CLAMAT
Ferma si centrul de prelucrare CLAMAT

CLAMAT a aparut din dragoste pentru natura superba a colinelor de pe Valea Buzaului, pentru animale si pentru oamenii destoinici ai locului.  Firma a primit numele dupa mezinii familiei asociatilor, mari iubitori de natura, sport si animale la randul lor.

Alegerea judetului Buzau, pentru aceasta investitie, nu a fost dificila si s-a datorat radacinilor de familie care pleaca de aici,  desi asociatii sunt bucuresteni.

Ideea acestei ferme a aparut 2006, in apropierea momentului aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, fiind de fapt o incercare de a crea un spatiu de business aparte de cel cu care asociatii sunt obisnuiti, si anume in aglomeratia urbana. Asociatul majoritar ne spunea: am incercat sa ramanem modesti in estimari si previziuni incepand cu o investitie moderata, sustinuta 50% din  fonduri europene si 50% printr-un credit bancar. Am construit, in 2007, pe un deal din Joseni, in comuna Berca, un complex de cladiri organizate conform normelor europene, avand capacitatea de a gazdui 400 capete caprine, cu izolator, maternitate si zona de crestere a iezilor. Ulterior, am dotat sala de muls cu o instalatie de productie italiana, pentru mulgere automata la 48 de posturi simultan. A fost o munca titanica, dat fiind ca nu exista decat un drum pentru carute si vite pana la locul in care am hotarat amplasarea fermei. In plus, trecerea catre deal se facea printr-un parau (Saratel) care uneori era imposibil de trecut datorita ploilor din amonte.

Dupa 6 luni de munca intensa “casuta animalelor” a fost gata, exact in momentul in care lotul selectionat in Franta a ajuns in Romania, 200 de iade albe ca laptele, agere si nelinistite si-au schimbat cetatenia in acea zi de octombrie 2007. A urmat o perioada grea, lupta cu iarna, cu lipsa furajelor si a apei dar in primavara anului urmator s-au realizat unele investitii in linistea si siguranta animalelor: un depozit de furaje cu capacitate de 250 tone, o rezerva permanenta de apa de 40 de tone si un nou adapost pentru tineret.

In 2008, datorita faptului ca nu era organizata o piata pentru acest tip de produse si pentru ca prelucrarea laptelui de capra necesita o grija deosebita si procese diferite de procesarea celui de vaca, am accesat un fond pentru realizarea unei sectii de prelucrare lapte cu capacitatea de 2000 litri/schimb bazata pe tehnologii de ultima ora. Instalatiile full inox, atmosfera controlata, frigiderele cu vaporizatoare performante, laboratorul propriu asigura o excelenta calitate si constanta a productiei.  “Fabrica” asa cum suntem obisnuiti sa o denumim este plasata intr-o cladire noua de 500mp, in satul Ratesti, comuna Berca, la distanta de un deal fata de ferma. Cu autospeciala cu cisterna izoterma, laptele proaspat muls este preluat din tancul de inox cu racire al fermei si transportat fara contact cu mediul exterior in tancul cu racire conectat cu linia de procesare care contine (doua pasteurizatoare de 1000 l/ora, o instalatie de degresare lapte, doua vane de 1500 l fiecare cu dubla manta, controlate electronic, omegenizator de mare putere, crinte si camere de maturare termostatate).

Oamenii care lucreaza in ferma si in fabrica sunt gospodari, oameni ai locului, care se bucura de toata atentia noastra, pentru ca, la randul lor, sa acorde mare atentie animalelor si produselor ce rezulta din laptele acestora.

Ceea ce trebuie subliniat, este faptul ca in procesul de prelucrare nu sunt adaugati nici un fel de conservanti. Aceasta ambitie de a da pe piata produse neconservate este, pe unde va riscanta, datorita marii instabilitati a produselor ce nu contin conservanti. Pe de alta parte, clientela noastra va intelege ca are de-a face cu ceva diferit, produse care chiar au 100% lapte de capra, si nu amestecuri dintre cele mai inimaginabile cum se gasesc de multe ori pe piata.  Clientii nostri vor intelege ca iaurtul este mai lichid deoarece nu are adaugati agenti de ingrosare sau gelatine iar laptele dulce va trebui agitat inainte de fiecare moment de consum.

Suntem siguri ca unii dintre dumneavoastra vor simti diferenta si veti deveni clientii nostri fideli.

 

OGU3OD